Jautienos phở – tai Vietnamo virtuvės klasika ir pasididžiavimas! Šis pateikalas - ganėtinai paprastas, bet išsiskiriantis savo giliu ir sodriu skoniu, sukurtas iš paprastų ingredientų, tačiau turintis nepaprastai viliojantį skonį. Skaidrus, švelniai saldus sultinys ilgai verdamas iš jautienos kaulų su cinamonu, anyžiais, skrudintu imbieru ir svogūnu – kvapas tiesiog užburiantis. Minkšti ryžių makaronai susilieja su šviežiai pjaustyta jautiena, užpilami karštu kvapniu sultiniu, pagardinami šviežiais žalumynais, svogūnų laiškais, pupelių daigais… – visa tai sukuria tikrą skonio simfoniją.
JAUTIENOS SRIUBA "PHO". RECEPTAS
Ingredientai (3–4 porcijoms)
• 1 kg jautienos kaulų
• 400–500 g jautienos (rekomenduojama naudoti jautienos nugarinę, kad mėsa būtų minkštesnė)
• 1 DH Foods „Pho” prieskonių pakelis
• 500 g ryžių makaronų (pho)
• 1 svogūnas, 1 imbiero šaknis
• Prieskoniai: druska, žuvies padažas, cukrus
• Patiekimui: svogūnų laiškai, kalendra, bazilikas, daigintos pupelės (daigintos sojų pupelės)
Paruošimas
1. Kaulų ir mėsos paruošimas
• Užpilkite kaulus ir mėsą verdančiu vandeniu su šiek tiek druskos, pavirkite kelias minutes, tada nuplaukite po šaltu vandeniu.
2. Svogūno ir imbiero paskrudinimas
• Svogūną ir imbierą lengvai paskrudinkite, kol apskrus iš išorės, nulupkite ir šiek tiek sutrinkite.
• Sudėkite į sultinį, kad suteiktų daugiau kvapo ir skonio.
3. Sultinio virimas
• Į puodą įpilkite 2–2,5 litro vandens, sudėkite kaulus, mėsą, svogūną, imbierą.
• Pridėkite DH Foods prieskonių pakelį (visus prieskonius įdėkite į rinkinyje esantį maišelį ir įmerkite į sultinį).
• Virkite ant silpnos ugnies 1,5–2 val. (arba naudokite greitpuodį – tuomet užteks 30–45 min).
4. Pagardinimas
• Kai sultinys bus kvapnus ir sodrus, pagardinkite druska, žuvies padažu ir cukrumi pagal skonį.
5. Patiekimas
• Ryžių makaronus nuplikykite verdančiu vandeniu, sudėkite į dubenį.
• Išimkite virtą mėsą, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant makaronų.
• Užpilkite karštu sultiniu, pabarstykite svogūnų laiškais, šviežiomis žolelėmis.
• Patiekite su kalendra, tajų baziliku ir daigintomis pupelėmis.