Vietnamietiški pavasariniai suktinukai, dar vadinami "Nem rán" Šiaurės Vietname, yra vienas iš tipiškiausių ir mėgstamiausių tradicinių Vietnamo patiekalų. Su traškia plutele, kvapniu ir sodraus skonio įdaru bei saldžiarūgščiu padažu, šie suktinukai ne tik dažnai patiekiami kasdieniuose šeimos pietuose, bet ir yra neatsiejama švenčių, Naujųjų metų, vestuvių ar vaišių svečiams dalis.
Vietnamietiški pavasariniai suktinukai. Receptas
Ingredientai
Įdarui:
• 200 g maltos kiaulienos
• 100 g nuluptų, smulkintų krevečių (nebūtina naudoti)
• 100 g vermišelių (pamirkyti šiltame vandenyje, tada supjaustyti trumpais šiaudeliais)
• 5–6 “medžių grybai” (juodieji grybai arba ausiagrybiai), mirkyti karštame vandenyje, supjaustyti smulkiai
• 1 vištos kiaušinis
• 1 mažas raudonasis svogūnas arba įprastas svogūnas, smulkiai supjaustytas
• Pipirai, žuvies padažas, cukrus, citrina, česnakas, čili
Įvyniojimui:
• Ryžių popieriaus lakštai (rekomenduojama naudoti plonus ir elastingus)
• Aliejus kepimui
Paruošimas
1. Įdaro paruošimas
• Sumaišykite maltą mėsą, krevetes, vermišelius ir grybus.
• Pagardinkite: 1 arbatinis šaukštelis žuvies padažo, 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų, 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus.
• Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite masę.
2. Suktinukų vyniojimas
• Išskleiskite ryžių popieriaus lakštą ant lygaus paviršiaus. Jei jis džiovintas, galite jį sudrėkinti drėgnu rankšluosčiu.
• Dėkite nedidelį kiekį įdaro prie apatinio krašto, susukite kelis kartus, tada užlenkite šonus į vidų ir toliau sukite iki galo.
3. Kepimas
• Įkaitinkite daug aliejaus keptuvėje (kad apsemtų apie pusę suktinuko).
• Kai aliejaus temperatūra siekia apie 160–170°C, kepkite suktinukus vidutinėje kaitroje iki auksinės spalvos.
• Išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio ar sietelio, kad nuvarvėtų aliejus.
Padažo paruošimas
• 3 valg. šaukštai žuvies padažo
• 2 valg. šaukštai cukraus
• 1 valg. šaukštas citrinos sulčių
• 5 valg. šaukštai vandens
• Smulkinti česnakai ir čili pipirai
Viską gerai išmaišykite. Galima pridėti šiek tiek tarkuotos morkos, jei mėgstate. Jei nemėgstate žuvies padažo, su suktinukais puikiai tinka ir įprastas švelnus čili padažas, pavyzdžiui - CHIN-SU).